Arta

Cand stii ca un tablou in ulei este gata pentru vernisare?

Pentru a fi vernisata, pictura in ulei trebuie sa fie complet uscata. Cand stii ca un tablou este gata pentru a i se aplica stratul final de vernis? Poti incerca daca culorile de ulei sunt uscate cu >Artists’ White Spirit de la Winsor & Newton sau Rasina Minerala „White Spirit” Maimeri. Inmuiati o carpa care nu lasa scame intr-un pic de solvent si frecati usor suprafata picturii. Daca apar urme de culoare pe carpa, atunci pictura mai are nevoie de timp pentru a se usca complet. Daca nu, ea este gata pentru a fi vernisata.

De regula, pictura in ulei necesita cel putin 6 luni pentru a fi vernisata. Daca folositi culori de ulei cu uscare rapida, gen Griffin Alkyd, care contin rasina alchidica, atunci timpul de uscare se reduce substantial, dar tot aveti nevoie de cel putin o luna pentru a fi siguri ca pictura este gata pentru a fi vernisata.

Pentru a reimprospata culorile si a oferi un strat protector, putem aplica un vernis de retusare, dar numai dupa ce pictura este uscata la atingere.

Anunțuri

Marian Bataiosu executa desene si picturi realiste, indiferent de subiect, dupa fotografie sau model. Calitate garantata! Date contact: e-mail: lamarearta@yahoo.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s