Auxiliare pictura

Grunduri pentru pictura

Deoarece pe piata romaneasca exista o oferta variata de grunduri pentru prepararea suportului pentru pictura, decizia alegerii celui mai potrivit grund poate fi uneori dificila, de accea mi s-a parut util un articol cat mai cuprinzator cu produsele de acest tip ce pot fi achizitionate din magazinele de arta.

Grund Gesso Lukas Master

Grund gesso alb de calitate extrafina (Master). Grundul Lukas Gesso Master formeaza dupa uscare o pelicula usor absorbanta ce imbunatateste aderenta culorilor de ulei, acrilice, tempera sau guase la suport.

Contine: rasina acrilica (acrilat pur), dioxid de titan, aditivi.

Gesso acrilic alb Maimeri

Grund folosit la tratarea suprafetelor inainte de pictura.
Se poate folosi in orice tehnica de pictura (ulei, alchidice, tempera, etc).
Se usuca in aproximativ 30 minute, dar este recomandat a se picta dupa aprox. 24 de ore.
Rolul acestui grund este de a izola pictura de suprafata suportului, asigurandu-i astfel o mai buna aderare si durabilitate. Adera la toate tipurile de suprafata.

Grund Gesso Extrafin Sennelier

Grund universal pentru pictura de calitate superioara pe baza de gesso(gips). Rolul grundului este acela de a separa pelicula de culoare de suport. Grundul Sennelier Gesso are culoare alba si garanteaza o absorbtie uniforma a culorilor si o aderenta optima a peliculei de culoare la suport.

Gesso Maimeri 614 (Gesso extrafin alb Maimeri)

Grundul pentru pictura Maimeri Gesso 614 (Gesso extrafin alb Maimeri) este un grund acrilic sub forma unei paste de culoare alba cu o densitate medie ce are o viteza mare de uscare. Acest grund este folosit la prepararea suprafetelor pentru pictura in orice tehnica (atat in culori de ulei, cat si in culori acrilice, tempera sau guase). Maimeri Gesso 614 (Gesso extrafin alb Maimeri) are rolul de a izola culoarea de de suport si de a facilita aderenta stratului de culoare, prelungind astfel durata de viata a picturii.

Grundul acrilic Maimeri Gesso 614 (Gesso extrafin alb Maimeri) poate fi aplicat pe orice suport, hartie, panza, lemn, ceramica arsa, si altele. Se aplica cu pensule late cu par sintetic. Pentru rezultate optime aplicati intre 2 si 5 straturi de gesso, ficare strat fiind aplicat dupa uscarea completa a celui precedent. Maimeri Gesso 614 (Gesso extrafin alb Maimeri) se usuca de regula in 30 de minute dar recomandam sa asteptati cel putin 24 de ore inainte de a aplica culoarea pentru a putea observa eventuale reactii ale grundului cu suportul. Dupa uscarea completa grundul va forma o pelicula compacta, opaca si omogena. Pentru a obtine o suprafata fina slefuti cu smirgel fin inainte de aplicarea fiecarui strat de gesso.

Se aplica direct din recipient, sar se poate dilua cu apa.

Compozitie: rasina acrilica in emulsie apoasa, bioxid de titan, excipienti, stabilizanti. Particule solide 55%

Gesso Winsor & Newton

Grund Gesso produs din rasina acrilica de cea mai buna calitate, cu o putere de acoperire mare ce poate fi aplicat direct din recipient. Acest grund creaza o suprafata cu o excelenta putere de retinere a culorilor. Pentru a reduce absorbtia culorilor si pentru a imbunatati calitatea peliculei de culoare, este necesarea aplicarea a minimum doua straturi de gesso (recomandam aplicarea in 5 straturi). Suprafetele grunduite cu acest gesso pot fi pictate atat in culori de ulei, cat si in culori acrilice, tempera sau guase.

Grund Nerchau Gesso

Grund universal pentru pictura ce imbunatateste aderenta culorilor la suport si ajuta la netezirea suprafetei. Acest grund poate fi folosit la pregatirea suporturilor in vederea pictarii cu acrilice, culori ulei, tempera sau guase.

Grund Universal Sennelier

Grund universal pentru pictura pe baza de emulsie vinilo-acrilica. Folosit pentru grunduirea diverselor tipuri de suport pt pictura precum panza, lemn, conglomerate.

Grund Gesso Lukas Studio

Grund Gesso de calitate profesionala ce formeaza dupa uscare o suprafata usor absorbanta ce permite un ancoraj superior al culorilor la suport. Acest grund se poate folosi la grunduirea suprafetelor in vederea picturii in culori ulei, acrilice, guase, tempera, etc.

Contine: rasina acrilica (copolimer), dioxid de titan, aditivi.

Grund alb Raphael

Grund traditional pentru panza, lemn, hartie, etc. Dupa uscare grundul isi mentine elasticitatea si imbunatateste aderenta culorilor acrilice, tempera sau de ulei. Pentru a obtine un grund colorat, amestecati gesso Raphael cu culori acrilice.

Gesso Polycolor Maimeri

Grundul pentru pictura Maimeri Polycolor Gesso este un grund pe baza de apa ce poate fi aplicat pe orice tip de suport cu ajutprul unei pensule late cu par moale (par de vita). Produsul poate fi aplicat asa cum este sau poate fi diluat cu putina apa. Pentru obtinerea unui rezultat optim recomandam aplicarea a cel putin doua straturi de gesso la interval de o ora. Gesso Maimeri polycolor are o viteza de uscare rapida si nu se crapa si nici nu se cojeste. Suprafata rezultata va fi uniforma, compacta si va permite o foarte buna aderenta a culorilor.

Grund pictura Winsor Newton

Grundul pentru pictura in ulei Winsor & Newton are proprietatea de a nu ingalbeni in timp si ofera un tratament optim suprafetei de pictura. Consistenta grundului este optima si nu necesita diluare. Creaza un strat izolant intre suprafata de pictura (panza, lemn etc.) si stratul de culoare de ulei. Grundul pentru pictura in ulei Winsor & Newton poate fi aplicat direct pe diverse tipuri de suprafete lucioase (metal, plastic) sau poroase (panza, lemn, placaj, hartie) fara a fi absorbit de acestea.

Avand la baza o rasina alchidica de ulei modificat timpul de uscare a grundului pentru pictura in ulei Winsor & Newton este relativ scurt. Se recomanda aplicarea a cel putin 2 – 3 straturi de grund ca baza pentru pictura in ulei. Intre aplicarea straturilor succesive de grund se recomanda uscarea straturilor inferioare cel putin 24 de ore. De asemenea, se recomanda aplicarea grundului atat pe suprafata de pictat cat si pe marginile si dosul suportului de pictura; in acest fel se va evita incretirea stratului de grund in timp. Pentru a-i schimba culoarea alba a grundului pentru pictura in ulei acesta se poate amesteca cu o mica cantitate de culoare de ulei de buna calitate.

Grund pictura Maimeri Olio

Produs special conceput pentru tratarea suprafetelor ce urmeaza a fi pictate cu vopseluri de ulei, cu scopul de a reduce pe cat posibil absorbtia uleiului de catre suportul de pictura.
Grundul pentru pictura Maimeri Olio se caracterieaza prin elasticitate fiind usor de aplicat uniform cu ajutorul unei pensule bidinea. Se usuca complet in 24 de ore si formeaza un strat elastic, rezistent la deformarile panzei.

Pentru a obtine o uniformitate perfecta a stratului de grund se recomanda aplicarea a cel putin doua straturi, lasand sa se usuce cel anterior inainte de aplicarea urmatorului strat.
Grundul Maimeri Olio pentru pictura in ulei se poate folosi direct din tub sau se poate dilua cu rasina minerala.

Gesso Artists transparent Winsor Newton

Gesso-ul Artists de la Winsor & Newton este un produs unic printre celelalte tipuri de grunduri datorita aspectului perfect transparent dupa uscare.
Acest lucru se datoreaza faptului ca nu este pigmentat dar permite artistului sa amestece grundul cu orice nuanta de culoare acrilica (se recomanda acrilice cu putere de acoperire, opace), pentru a obtine un gesso colorat.
Cu toate acestea gesso transparent Winsor&Newton are aceleasi calitati precum orice alt grund acrilic – aderenta optima la suport si un bun grad de absorbtie.
Este potrivit pentru a pregati suprafata hartiei inainte de a desena in pastel, ulei sau alchidice.

Gesso Acrilico alb Maimeri

Grund dedicat tratarii suprafetelor inainte de pictura in acrilic sau orice alta tehnica (ulei, alchidice, tempera, etc). Se usuca in aproximativ 30 minute, dar se recomanda inceperea picturii dupa 24 de ore.
De fapt rolul acestui grund este acela de a izola pictura de suprafata suportului, asigurandu-i astfel o mai buna aderare si durabilitate. Adera la toate tipurile de suprafata.

Gesso Lefranc & Bourgeois

Este un grund universal, alb si opac, (ulei, acrilic / vinilic /tempera / gouache etc.) pe baza de rasina acrilica care nu ingalbeneste in timp. Se usuca in 30 de minute dar este recomandat sa se astepte 24 de ore inainte de a fi pictata suprafata preparata. Disponibil in 500ml, 1000ml si 2500ml.

Pulbere de caseina Case Arti Lefranc & Bourgeois

Este un grund universal pe baza de caseina sub forma de pudra.

Pentru prepararea panzei : se dizolva 4 parti de Case Arti in 5 parti de apa si se asteapta o ora inainte de aplicare. Daca este necesar un al doilea strat, amestecati o parte de Case Arti cu o parte apa (50 – 50%). Solutia astfel preparata poate fi folosita pe parcursul zilei in care a fost preparata.
Pentru prepararea frescei : Amestecati 10% Case Arti cu apa. Diluati pigmentii in apa la intensitatea dorita si amestecati culoarea obtinuta cu solutia de Case Arti preparata.

Gesso LIQUITEX BASICS

Grund acrilic alb pentru toate suprafetele, produs de firma americana Liquitex, care produce si culori acrilice bine apreciate de artisti.

Grund transparent Schmincke

Grund transparent, cu proprietati de usoara absorbtie, rezistent la lumina si rezistent in timp, potrivit atat pentru culori acrilice si de ulei, cat si pentru pasteluri. Dupa uscare, stratul devine elastic, mat si rezistent la apa. Acest grund se poate aplica asa cum este, sau poate fi diluat cu apa (maxim 10%) si trebuie aplicat pe suprafata dorita in 3-4 straturi cu pensula. Temperatura obiectului pe care se aplica nu trebuie sa fie mai mica de 8 grade C.

Pentru suprafetele cu absorbtie mare este recomandat sa se aplice un strat de solutie pre-grunduire.

Studio Grund Gesso

Pebeo Studio Gesso este un grund pentru pictura care are urmatoarele caracteristici:

– creaza o baza alba cu aderenta buna pe diferite suprafete;
– vascozitatea si continutul de alb de titan creaza o buna acoperire;
– trebuie aplicat pe suprafete curate si uscate;
– se usuca repede si are un aspect mat, imbunatatind aderenta culorilor de ulei sau acrilic.

Grund Gesso Pebeo Artist

Pebeo Artist Gesso este un grund pentru pictura care se usuca rapid si lasa o suprafata luminoasa si mata. Arlte caracteristici:

– vascozitatea si continutul de alb de titan creaza o buna acoperire;
– poate fi aplicat pe aproape orice fel de suprafata curata.
– imbunatateste aderenta culorilor de ulei sau a culorilor acrilice.
– pensulele si cutitele de pictura se curata cu apa calda si sapun.

Grund acrilic profesional Pip Seymour

Grund profesional pentru prepararea panzei de pictura, produs in Marea Britanie.

Grund acrilic flexibil, se aplica pe panaza de bumbac, in sau iuta dar si pe alte suprafete cum ar fi lemnul.

Acoperire: 100 ml = 1 mp

Preparare panza pictura

Pentru ca sa preparam panza pentru pictura trebuie sa folosim trei produse diferite, primul este Grund acrilic Size, aplicam pe panza intinsa unu sau doua straturi de grund Size, in cazul in care aplicam doua straturi solutia se poate dilua cu apa 10-30%, dupa primul strat lasam ca panza grunduita sa se usuce in totalitate, la temperatura camerei se usuca in 2-3 ore. Rolul acestui produs, Grund acrilic Size, este de a inchide porile panzei si gaurile dintre firele panzei. Acest grund aplicam cu o pensula lata, uneori putem sa folosim si cutit de pictura. Indicat este sa aplicati doua straturi din acest produs, straturi subtiri sub 1 mm grosime. Acelasi procedeu repetam cu Grund acrilic Primer iar la sfarsit cu Grund acrilic Gesso.

Anunțuri

Marian Bataiosu executa desene si picturi realiste, indiferent de subiect, dupa fotografie sau model. Calitate garantata! Date contact: e-mail: lamarearta@yahoo.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s