Istorie

ROMANIA, PRIMUL PAMANT IESIT DE SUB APE SI LOCUL DE NASTERE AL OMENIRII – NOI DOVEZI

Ceea ce a fost la inceput va fi si la sfarsit!

Romania a fost primul pamant iesit de sub ape si locul de nastere al umanitatii – adevaruri pe care majoritatea romanilor le ignora, dar pe care cei care vor supravietui razboiului nuclear le vor imbratisa cu smerenie si responsabilitate.

Ziare.com: Cele mai vechi urme ale omului, intr-o pestera din Romania

Unele dintre cele mai vechi urme ale omului preisoric, posibil primele nu doar din Europa, ci chiar din lume, se afla intr-o pestera din Romania.

Circa 400 de urme de pasi ale omului preistoric se afla in pestera Ciur-Izbuc, in Apuseni. Pestera a fost descoperita in 1965 si se credea ca urmele apartin unui barbat, unei femei si unui copil ce ar fi locuit acolo in urma cu 10.000 – 15.000 de ani.

Insa recentele cercetari au aratat ca Homo Sapiens a facut aceste urme acum 36.500 de ani, informeaza Scicence News.

Analizele celor 51 de urme ramase intacte – restul fiind distruse de turisti si exploratori – indica faptul ca sase sau sapte persoane le-au facut, inclusiv un copil, a explicat antropologul David Webb, de la Universitatea Kutztown, in Pennsylvania.

Cei sase sau sapte au intrat in pestera dupa ce apa adusese cu ea mal, asa explicandu-se urmele ramase, se mentioneaza intr-un raport publicat de American Journal of Physical Anthropology.

Alte marturii ale omului preistoric in Europa nu sunt mai vechi de 33.000 de ani. Exista informatii ca in Tanzania s-ar afla niste urme ce dateaza de 120.000 de ani, insa datele nu sunt certe, nefiind publicate inca.

Anunțuri

Marian Bataiosu executa desene si picturi realiste, indiferent de subiect, dupa fotografie sau model. Calitate garantata! Date contact: e-mail: lamarearta@yahoo.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s